ONZE PRODUCTEN...

Ons bedrijf produceert Beter Leven 1 ster eieren. Wij vinden het erg belangrijk om goed om te gaan met onze dieren. Als consument wil je daar graag duidelijkheid in. Dit kunnen wij bieden door de verkoop van Beter Leven eieren.
Door voor eieren met een ster te kiezen, kies je voor een product waarvan je weet hoe de leefomstandigheden voor het dier zijn. Onze leghennen onder het Beter Leven keurmerk hebben meer ruimte, afleidingsmateriaal en mogelijkheden om hun natuurlijke gedrag uit te oefenen dan dieren uit de gangbare veehouderij. 

Ze hebben een overdekte uitloop naar buiten met frisse lucht. Om verenpikken te voorkomen, wordt in gangbare bedrijven het licht gedimd. Bij het Beter Leven keurmerk is dit niet toegestaan. Vanaf 01-01-2019 is het niet meer toegestaan om snavels te knippen. Bij het Beter leven keurmerk wordt verenpikken zoveel mogelijk voorkomen met behulp van extra afleidingsmateriaal, meer bewegingsvrijheid, frisse lucht in de vrije uitloop en een natuurlijk dag- en nachtritme.

Van nature brengen kippen een belangrijk gedeelte van de dag door met het zoeken van voedsel, scharrelen en stofbaden. Wij strooien dagelijks graan en maagkiezels rond in de stal. Daarnaast krijgen de kippen strobalen, waar ze bovenop kunnen zitten om er strootjes uit te pikken en die vervolgens helemaal uit elkaar te halen. Ook is de stal ingestrooid met diverse strooisels zodat de kippen kunnen scharrelen, bodempikken en stofbaden kunnen nemen. Daarnaast krijgen de kippen pikstenen waaraan de kippen hun snavels en nagels slijten.

Iedere dag leggen de kippen hun ei in de legnesten. Als de eieren gelegd zijn en op de band liggen, worden ze dagelijks met transportbanden naar de sorteerruimte gebracht. Hier worden de eieren, nadat ze zijn gesorteerd, ingepakt en automatisch op pallets geplaatst. De pallets gaan naar een bewaarplaats, waar gemiddeld zo'n 2 keer per week de eieren worden opgehaald door ons vaste eierpakstation, Gebr. van Beek uit Wehl. Met hen hebben wij een prettige lange termijn relatie, hierdoor leveren wij al diverse jaren onze eieren aan de Gebr. van Beek. De ondersteuning en begeleiding van deze partij beschouwen wij als zeer prettig en betrouwbaar. 

Hier sorteren ze de eieren op gewicht en worden ze ingepakt, waarna de eieren naar de winkels van, in ons geval, Albert Heijn worden gebracht. 


1 ster Beter Leven

"Door voor producten te kiezen met 1 Beter Leven ster weet je: je bent beter bezig. Er is voldoende aandacht voor dierenwelzijn geweest. De dieren krijgen meer ruimte en speelmateriaal. Kippen mogen lekker naar buiten een overdekte uitloop in" 


Als bedrijf kijken we uiteraard vooruit! Al enige tijd zijn we bezig de vergunning rond te krijgen bij de Gemeente en de Provincie om een kwart van het aantal kippen Freiland te gaan maken.  Dit zou betekenen dat we met ca. 15.000 kippen overgaan naar het Beter Leven 2 sterren keurmerk. Hiervoor moet het één en ander worden aangepast op het bedrijf. Over de voortgang houden we je graag op de hoogte middels onze Facebook pagina en natuurlijk deze website. 

2 sterren Beter Leven

"Kies je voor producten met twee sterren? Dan ben je goed bezig. Er is ruim voldoende aandacht voor dierenwelzijn en dat levert ze meer comfort en minder stress op. Alle dieren krijgen nog meer ruimte en mogen naar buiten."


E-mailen